Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když oni inženýra, my doktora! V Česku to je prostě tak, že pokud má někdo v blízkém okolí něco nového a pěkného, co lze závidět, toužíme po tom, mít to také a nejlépe ještě dokonalejší. Takže se dalo čekat, že poté, co si nechala Česká Mis World Linda Bartošová vylepšit zoubky, budou to chtít i její kolegyně.

Další nejkrásnější dívky České republiky Tereza Chlebovská a Tereza Fajksová tak rovněž navštívily stomatologické centrum a protože neměly zuby křivé jako Linda, nechaly si je aspoň vybělit. Nyní už mají opravdu americké úsměvy, za které by se nemusely stydět ani v Hollywoodu!

K návštěvě kliniky přispělo určitě i to, že zde nedávno usedla do křesla i jejich kolegyně Linda Bartošová, která od MUDr. Jana Bjačka odešla s krásným úsměvem, díky němuž dostal její půvab úplně nový rozměr. Obě Terezy tedy dopředu věděly, do čeho jdou a že se mají na co těšit.

Dříve, než profesionální krásky vešly do ordinace, byly seznámeny s tím, co je bude čekat. Kombinované ošetření zahrnovalo nejprve dentální hygienu, v jejímž rámci se kompletně vyčistí zuby, odstraní zubní kámen a vyčistí zubní sklovina. Samotná bělící procedura, která následovala vzápětí, zahrnovala ošetření dásní, nanesení bělícího gelu a použití speciální lampy.

Přitom k zubařskému křeslu měly obě krásky hodně ambivalentní vztah. „Už odmala se mi zdávají noční můry, že mi všechny zuby samy od sebe vypadají, a kdykoliv se tak stane, v tu ránu se probudím a s nadšením zjišťuji, že zuby mám naštěstí zatím všechny. Pevně doufám, že tomu tak bude i nadále, tedy i po této kosmetické úpravě,“ smála se Tereza Chlebovská.

Tu ovšem rozhodilo, že bude muset několik dní dodržovat dietu, kdy nesmí jíst a pít žádné barevné věci. Červené víno a káva jí ani tolik nevadily. "Nedovedu si představit, že bych několik dnů nesměla sáhnout po čokoládě," svěřila.

„Stejně jako většina populace mám panickou hrůzu ze zubařů a jejich kamarádek vrtaček. Jako malá jsem dokonce svého zubaře kousla a zásadně odmítala otevřít pusu,“ přiznala zase Tereza Fajksová. Jako Miss si je samozřejmě vědoma toho, že nejen její postava a vlasy, ale v neposlední řadě i její úsměv jí zajišťuje pracovní nabídky.

„Pečlivě si čistím zuby 3x denně kvůli krásnému úsměvu, který je v mém oboru důležitý, a hlavně si udržuji prevenci vůči kazům. Mám sice bílé zuby, ale chtěla jsem je mít opravdu jako perly, čehož bohužel pravidelným čištěním nedocílím,“ upřesnila na klinice docenta Jana Měšťáka Tereza Fajksová.

"Stejně jako všechna povolání i zubařina přináší lepší a horší chvilky. Ovšem když ke mně do křesla usedají tak nádherné slečny, u kterých je má asistence pouze nápomocí k již tak dokonalému vzhledu, jsem se svým povoláním nadmíru spokojen. No řekněte sami. Ve které zubní ordinaci je taková koncentrace krásy jako u nás na klinice? Vždyť už jsem měl tu čest ošetřovat čtyři missky," dodal hrdě MUDr. Bjaček, vedoucí lékař kliniky, který tentokrát pouze dohlížel na dentální hygienistku Kláru Špoutilovou, která si vzala děvčata do parády.

Reklama

Další články

Načítám