Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Bára Basiková (61) je už za léta prožitá ve světle reflektorů zvyklá na ledacos, ale nařčení z vážné psychické nemoci ji naprosto odrovnalo. „Napsali o mně, že mám maniodepresivní psychózu. Naprosto si to vycucali z prstu!“ zlobí se Bára.

Ta se se v červnu zúčastnila křtu cédéčka Blázinec, na kterém vyfasovala píseň právě o maniodepresivní psychóze. A podle některých novinářů měla tehdy říci, že také trpí stejnou nemocí. „Někteří tam s nadsázkou hovořili o tom, že tou nemocí, o které zpívají, také trpí. Já se právě ten den vracela z Českého Krumlova od hrobu mého kamaráda Petra Muka, který trpěl stejnou nemocí. Rozhodně ale není pravda, že bych se přiznala ke stejné chorobě. Žádný takový problém nemám,“ sdělila Super.cz Basiková s tím, že nejvíc ji dostala její údajná přímá řeč, že jí právě zavolala psychiatrička, ať si dojde pro další pilulky.

Basiková sice celý život trpí velkým pocitem nejistoty a úzkostmi, jež podle rozhovoru, který poskytla MF Dnes, pramení z toho, že byla nechtěným dítětem, ale psychicky nemocná rozhodně není.

Největší její starostí posledních týdnů bylo to, že po jednadvaceti letech opustila byt v Karlíně. „Vrátila jsem se na Staré Město. Kdyby neodešly z domova mé dvě dvacetileté dcery, asi to tam neopustím. Ale těším se na to, jak si to tu v centru budeme užívat,“ dodala Bára.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám