Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nehoda Dary Rolins (51) s motocyklistou Jindřichem Rotreklem (†63) zasáhla všechny zúčastněné. Vdova Olga Rotreklová se podle svého právního zástupce psychicky zhroutila, když známý český deník přišel s informací, že po zpěvačce požaduje desetimiliónové odškodné. Podle slov advokáta Karla Frimla k žádné takové dohodě nikdy nedošlo.

„My jsme se proti tomu ohradili. Tohle není vůbec čisté jednání a bohužel to paní Rotreklovou velmi poškodilo. Byla z toho opravdu špatná," říká Karel Friml, který uvádí, že vdovu tato pomluva poškodila mezi přáteli a také v zaměstnání.

„Jde o to, aby se určilo, kdo za tu nehodu odpovídá a aby tomu pak odpovídala příslušná náhrada škody, která se odvíjí od občanského zákona. Vzhledem k tomu, že si myslíme, že paní Rolinsová tu nehodu zavinila, tak vycházíme z toho, co znalci určili," uvádí advokát.

Podle zákona navíc Rolins nebude nucena hradit ze svého ani korunu a náhradu škody by měla v plné výši uhradit pojišťovna. „My nechceme nic víc, než co má zaplatit pojišťovna. Není v tom žádný problém," říká Friml.

Dne 13. srpna se uskuteční další soudní stání v tomto případu, ale očekává se, že ani tehdy nepadne rozsudek a celá věc se ještě dlouho povleče.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám