Hlavní obsah
Článek

Přítel Agáty Hanychové (38) Mirek Dopita konečně promluvil o napadení fotografa, kterého měl zbít po náročném večírku na karlovarském filmovém festivalu. „Několikrát jsem ho upozorňoval, ať smaže nelichotivé fotky Agáty. Až pak jsem mu fotoaparát sebral. Chtěl jsem ho odevzdat na policii, aby si ho tam vyzvedl,“ hájí se americký fotbalista obvinění z loupeže s trestní sazbou do deseti let s tím, že žádný chlap na světě by nedovolil, aby jeho přítelkyni někdo podobně obtěžoval a fotil ji ze čtyřiceti centimetrů.

„V případu je tolik svědků, i fotografů, že si nedokážu představit, že by pro mě mohla celá událost dopadnout špatně. Ten člověk nás fotil už na párty, kde jsme pařili. A když se venku Agáta sehnula, aby zvedla opilého kamaráda Martyho, začal jí zuřivě fotit zadek. Hned mi bylo jasné, že mu jde o prasárničky, a tak jsem zasáhl,“ řekl Super.cz Dopita. Prchajícího fotografa doběhl a podle svých slov se mu několikrát snažil domluvit, aby snímky vymazal. Marně. Dočkal se prý sprostých urážek. Až pak údajně došlo k pár trestným fackám a dočasnému zabavení fotoaparátu. Muž na něj zavolal policii.

„Odvezli mě do cely předběžného zadržení. Myslel jsem, že mě obviňují z výtržnictví, a tak jsem čekal, že mě nechají vystřízlivět na záchytce a pustí. Jenže po šesti hodinách se otevřely dveře a přišli si pro mě s medvědem (pouta spojená s páskem pro zvlášť závažné zločince - pozn. red.) a odvezli mě do Sokolova. To mi už začalo být horko. Bál jsem se, že půjde o ublížení na zdraví, že jsem mu snad přerazil čelist. Na ten fotoaparát jsem nepomyslel,“ vzpomíná Dopita. Dokonce se rozhodovalo o jeho vazbě, naštěstí soud ji nepovolil.

A jak si vysvětluje, že banální chlapskou potyčku hodnotí policie jako závažný čin loupeže? „Zavolali státnímu zástupci, který měl službu, pil si někde kafe a ten to jen tak od stolu ohodnotil tímhle paragrafem. A dokud se nezmění kvalifikace, musí to podle toho posuzovat. Hrozně mě štve, kolik s tím mám starostí. Připadá mi, že banální spor klukovské rvačky na dětském táboře řeší právníci a policie. Už aby to bylo za mnou,“ doufá snoubenec Hanychové.

Reklama

Další články

Načítám