Hlavní obsah
Článek

Včera dopoledne proběhlo další hlavní líčení s Michalem Červínem. Bývalý televizní milionář z pořadu Vem si mě je společně s několika dalšími obviněnými souzen za zpronevěru šestnácti miliónů korun. Za tento úvěrový podvod mu hrozí až deset let vězení.

Televizní milionář se měl údajně nabourat do bankovního účtu své bývalé známé, rovněž souzené Zuzany H. a tímto způsobem tak neoprávněně čerpat přes deset miliónů korun. Červín už v minulosti před soudem uvedl, že pomohl zmíněné ženě získat tuto mnohamiliónovou půjčku u banky, odmítá ale tvrzení, že by od ní peníze jakkoliv získal.

Všichni obžalovaní, kteří se dnes sešli na jedné lavici, si vyslechli klíčovou výpověď svědkyně Karolíny D.. Bývalá účetní Zuzany H. vypověděla, že její klientka přeposílala vysoké sumy peněz na účty firem, ve kterých figuroval právě manžel paní Zuzany H. Z logiky věci vyplývá, že jelikož byly peníze odčerpány z jejího účtu na účet manželových firem, nemohl je Červín neoprávněným způsobem získat. Jak to skutečně bylo ale pochopitelně musí rozhodnout soud.

„Žádné internetové bankovnictví jsem neovládal," uvedl místopřísežně Červín u soudu. Super.cz se podnikatel dále exkluzivně vyjádřil: „Dnes se prokázalo, že to, z čeho mě viní obviněná Zuzana H., že jsem jí zpronevěřil peníze z účtu, je lež, neboť bylo písemně doloženo, že tyto peníze odcházely zpět na účet jejího manžela."

Psychicky zdeptaný byznysmen pevně doufá, že se konečně očistí jeho jméno. „Myslím, že po těch letitých špínách a lžích medií si to zasloužím," říká. Červín dále uvedl, že oficiálně získané peníze z úvěru použil jako jediný z obviněných na podnikání a po celou dobu čtyř let je prý splácel bez jediné opožděné splátky.

Jelikož se dnes nedostavil další klíčový svědek celého případu, odročil soudce JUDr. Petr Novák případ na začátek září.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám