Hlavní obsah
Markéta Kautznerová
Článek

Novou královnou krásy ve městě Des Moines v Iowě se stala Lucy Brown. Na porotu zapůsobila především svou nemotorností, krví podlitýma očima a slinami kanoucími z tlamy. Důležitou roli při rozhodování poroty hrál také kostým, slušivá modrá sukýnka s bílým topíkem po vzoru 50.let. To vše doplňoval výrazný perlový náhrdelník.

Město Des Moines v Iowě se každoročně stává dějištěm volby o „Nejkrásnějšího buldoka“. Letos se sešli slintající psi v kostýmech již na 32. ročníku, který se kvůli nepřízni počasí poprvé v historii konal pod střechou. Vítěz celé soutěže získává titul krále či královny a vystupuje v roli maskota na tradičním lehkoatletickém mítinku The Drake Relays pořádaný Drakeovou univerzitou.

Na soutěži se zpravidla sejde asi 50 účastníků, kteří se spolu se svými načinčanými „páníčky“ hrdě nosí a ukazují své přednosti. Porota vybírá adepta, který ohromí především svou ošklivostí (v buldočím jazyce vlastně krásou) a bezmeznou trpělivostí. Nutností pro účast jsou samozřejmě také nápadité kostýmy. I letos se proto na parketu objevili buldoci s andělskými křídly, ve sportovních dresech, v baletních sukýnkách nebo dokonce v kostýmech berušek a zajíčků.

Královnou letošního ročníku se po právu stala Lucy Brown, tříletá fena z Johnstonu v Iowě, kterou její panička oblékla do slušivé sukýnky a topíku po vzoru 50. let. Na Lucyině zkrabatělém krku nechyběl ani výrazný perlový náhrdelník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám