Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Josef Dvořák (82) si před dvěmi měsíci zlomil nohu v kotníku. Měl ji pět týdnů v sádře a jak přiznal, byl velmi neposlušný pacient. Poprvé si sádru sundal už tři dny po úrazu a i s bolestmi a zlomeným kotníkem se rozhodl hrát v divadle.

"Panu doktorovi jsem od počátku řekl, do čeho jdeme. Že mám za tři dny představení a hrát prostě chci. Z počátku dost brblal, ale věděl, že se mnou nehne," řekl Super.cz Dvořák (82).

Sádru mu lékaři sundali poprvé tři dny po úrazu a během následujících pěti týdnů ji dali dolů ještě několikrát. "Divadlo mi nakonec povolil, ale museli jsme sádru přizpůsobovat, abych se mohl pohybovat. Zamotali mi ji nakonec do laminátu, pořádně přitáhli a šlo to. Bylo to nepříjemné, opravdu hnusnej pocit, ale pohybovat jsem se s tím naučil a představení odehrál," prozrazuje Dvořák (82).

Bohužel ho ale trápily kruté bolesti. Ty přetrvávají dodnes. Prý se ale blýská na lepší časy. Ve středu si poprvé nemusel vzít prášky tlumící bolest. "Včera to byla opravdu nádhera, senzace. Krásný den. Kéž by to tak zůstalo. Dnes už zase trošku syčím, pobolívá to," usmívá se.

Věří, že bude brzy úplně v pořádku bude se moc věnovat svému velkému koníčku - tenisu. "Chce to nohu postupně rozhýbávat. Pravidelně chodím na rehabilitace a těším se, že to na kurtech zase pořádně roztočím," dodal s úsměvem Dvořák (82).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám