Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dominik Feri byl za dvě znásilnění a jeden pokus potrestán třemi roky ve věznici s ostrahou. Feri musí navíc obětem svého jednání uhradit statisícové částky za nemajetkovou a psychickou újmu. Rozsudek není pravomocný, Feri se na místě odvolal.

Na soudní rozhodnutí reagovala i zpěvačka Jana Fabiánová. „Časy se mění a pozice moci se už nerovná možnosti agresivně napadat druhé a myslet si, že to projde. Pozice moci má člověka zavazovat k pomoci a ochraně slabších. Být v pozici moci znamená mít možnost více a lépe pomáhat měnit naši společnost. Pozice moci = služba druhým. Kdo to nechápe, nemá, podle mého názoru, v těchto pozicích co dělat,“ nechala se slyšet Fabiánová.

Ta byla první, která pro změnu upozornila na psychiatra Jana Cimického, který ji měl sexuálně napadnout ve své ordinaci. Následně se přihlásily na policii další ženy a Cimický byl obžalován ze znásilnění a vydírání. Soud měl případ začít projednávat 7. listopadu, ale Cimický žádá kvůli své hospitalizaci o odročení. Nedávno se měl údajně předávkovat léky s skončit ve vážném stavu v nemocnici.

Reklama

Další články

Načítám