Hlavní obsah
Článek

Čtyřicátý sedmý ročník Mezinárodního filmového festivalu je za námi, a tak je přesně ten správný čas začít bilancovat.

Přestože by tento kulturní svátek měl být hlavně o filmech, skutečnost je taková, že velká pozornost se upírá hlavně na to, co bude mít která celebrita na sobě. Většina českých krásek tuto skutečnost nepodceňuje a náležitě se na devět dní připravuje. Aby dámy uspěly v ostré konkurenci, obohacují svůj šatník čím dál častěji o půjčené modely z aktuálních kolekcí světových módních domů. Ostatně takto se cizím peřím chlubí i prominenti v Hollywoodu a nikdo se tomu nediví.

A jak to vlastně všechno funguje? Hvězda nebo její stylista si vybere tzv. looky v pražském butiku a ty jsou pak exkluzivně pro ně zaslány z showroomů z Milána či z Paříže. Značky většinou zasílají kompletní look - šaty, boty a kabelku. Zástupci módních domů v Praze ve spolupráci se stylisty musí dohlédnout na to, aby hvězda vypadala od hlavy až k patě dokonale. Kromě šatů musí být skvělý make-up, vlasy, manikúra, pedikúra. Tento systém půjčování má ale jeden háček. Celebritám jsou zasílány modely z přehlídek v modelkovských velikostech (číslo 34), a tak se ne vždy dáma do modelu vejde. Nutno také dodat, že prototypy šatů putují po celém světě od předávání filmových cen v Hollywoodu přes filmový festival v Cannes až po večírky v Paříži. Tak se již třeba stalo, že šaty, které měla na sobě Taťána Kuchařová, před ní oblékla Angelina Jolie.

Letos na karlovarském festivalu oblékla nejvíce známých slavných žen společnost první dámy Pařížské ulice Lenky Vejvalkové. Ta zastupuje u nás nejvíce světových módních značek a díky osmi butikům ve zmíněné známé nákupní ulici a tomuto monopolu ovlivňuje českou módní scénu. Právě díky ní mohly dělat v modelech Dolce & Gabbana parádu Zuzana Stivínová a Hana Vágnerová (41), Gábina Partyšová (45) se mohla chlubit skvostnou róbou Blumarine a Tereza Voříšková (34) si na party mohla obléct šaty od Salvatore Ferragamo za sto tisíc korun. Jitka Schneiderová (51) zůstala pro změnu i letos věrná francouzskému domu Dior, který ji oblékl do sněhobílé antické řízy s dlouhou vlečkou. V novém modelu z jarní kolekce Prada zazářila ve Varech také Jana Plodková, která mohla šaty se vzorem autíček doplnit kabelkou z kolekce Pyramide. Stejná kolekce uchvátila také Ivanu Chýlkovou (60), která zvolila umírněnější šaty v klasickém střihu pokryté aranžovanou krajkou. Jedním z mála, kdo sáhl do šatníku po vlastním kousku oblečení, byla Andrea Verešová (43). Ta na zahájení festivalu dělala parádu v šatech italské módní návrhářky Elisabetty Franchi, které jí neskutečně slušely.

Výběr nejlépe oblečených dam karlovarského festivalu si můžete prohlédnout v naší galerii.

Reklama

Další články

Načítám