Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nový film Jiřího Menzela Sukničkáři má za sebou první natáčecí týden. V hlavních rolích nového snímku se představí Jan Hartl, Libuše Šafránková (†68) a Martin Huba. Diváci se mohou dále těšit na Jiřinu Jiráskovou, Ivanu Chýlkovou a další známé tváře. Super.cz získal první fotografie z natáčení a musíme konstatovat, že i když bude Libušce Šafránkové za rok už šedesát, vypadá fantasticky.

První klapka Sukničkářů padla v sobotu 30. června na nádvoří barokního zámku v Lysé nad Labem. Před kamerou se objevili slovenský herec Martin Huba a Jiřina Jirásková, která k natáčení poznamenala: „Je mi velkou ctí natáčet s panem Menzelem a panem Hubou a dnešní den jsem si opravdu užila.“

Další dny se točilo v Divadle na Vinohradech, v Libeňském parku, v lesích kolem Jevan a v areálu bývalého cisterciáckého kláštera v západočeských Plasích. „S panem režisérem Menzelem jsme se seznámili v 70. letech při práci v Činoherním klubu, když mě obsadil do role Colombiny ve hře Tři v tom. Bylo to pro mě nesmírně cenné setkání. Dovídali jsme se od něj leccos nového o situačním humoru, o nadsázce, nebo třeba jak vystavět a načasovat gag. Od té doby jsme se setkali ještě několikrát v divadle i ve filmu. Mám pocit, že mě Jirka provází celý život,“ dodala Libuše Šafránková ke spolupráci s Jiřím Menzelem.

Film Sukničkáři odhalí divákům svět opery zbavený pozlátka a přinese příběh o lásce, o zklamání z lásky k opeře a také o celoživotní vášni pro operní pěvkyně. Hlavní postavy operního režiséra Vítka, učitelky Markétky a světově uznávaného zpěváka Jakuba ztvární Jan Hartl, Libuše Šafránková a Martin Huba. Ve vedlejších rolích se objeví Jiřina Jirásková, Ivana Chýlková, Václav Kopta nebo mladé herečky Emma Smetana a Eva Josefíková.

Premiéra nového snímku je naplánována na první polovinu příštího roku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám