Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Při posledním jednání před vyhlášením rozsudku v kauze exposlance Dominika Feriho zazněly v úterý u Obvodního soudu pro Prahu 3 závěrečné řeči. V nich se zmocněnkyně údajně poškozených žen Adéla Hořejší pustila zostra do Feriho, když mu mimo jiné vyčetla, že se během závěrečné řeči státní zástupkyně kouká do mobilu, místo aby se k věci postavil čelem.

Feri se během řeči žalobkyně buď probíral svými připravenými poznámkami a spisem nebo trávil čas na mobilu, nad kterým se čas od času pousmíval. „Během závěrečné řeči státní zástupkyně byl neustále na mobilu. Nedokáže se tomu ani postavit čelem,“ nechala se slyšet Hořejší.

Zmocněnkyně vůbec nešla pro ostřejší věty daleko. „Obžalovaný si dívky vybíral, stejně jako si predátor vybírá svou kořist,“ řekla mimo jiné ve své závěrečné řeči „Obžalovaný o ženách nepřemýšlí jako o lidských bytostech, pouze je využívá ke svým mocenským potřebám. (…) Na jedné straně stojí obžalovaný, který si užil večer a ráno už neví, že na druhé straně stojí žena, jejíž život už nikdy nebude stejný,“ dodala.

Podle Hořejší je navrhovaný trest okolo tří let příliš mírný a nepřiměřený. Její klientky by si prý představovaly šestiletý trest vězení. „Obžalovaný potřebuje dostat důraznou informaci o tom, že jeho chování je nepřijatelné,“ uzavřela Hořejší.

Bývalý poslanec Feri je obžalovaný ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o další. Rozsudek padne ve čtvrtek.

Reklama

Další články

Načítám