Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Protože jsme se potkali na křtu knihu o bytovém designu výtvarnice Lucie Volfové, které šla za kmotru, téma hovoru bylo jasné. Zajímalo nás, jak si Tereza Kostková (47) zařídila dům v Kyjích, kam se přestěhovala se synem Antonínem a druhým manželem Jakubem Nvotou z pražského bytu, který prodala.

Obrovskou zásluhu na designu nejdřív bytu a pak i domu má manželka mého kolegy a kamaráda Aleše Hámy, Gábina Hámová. Myslím, že jsem ji trochu překvapila, když jsem jí řekla, že byteček prodáme a koupíme domeček. Tím se jí zvýšilo pole působení a zároveň jsme některé prvky museli přenést. Zhostila se toho úžasně, i když v tom domě už jsme jí do toho trošku mluvili. Chtěla jsem, aby měl Jakub v domě svoji stopu, abychom ho jako holky nevyšachovaly,“ přiznala Tereza.

Tereza sama má ráda středomořský styl, miluje francouzskou architekturu, a to i zahradní, proto i její zahrada je laděna v tomto duchu. Nechybí samozřejmě levandule, jak můžete vidět v našem videu. „Gábi mě naučila, protože jsem byla hodně klasická, dát občas nějaký staromódnější prvek a do toho modernu. Máme třeba staromódní venkovskou komodu a k tomu jižanskou kuchyni,“ upřesnila Tereza a dodala, že důležitým prvkem v interiéru jsou podle ní knihovny a také křídlo, které do nového bydlení pořídila.

Reklama

Další články

Načítám