Hlavní obsah
Článek

Hra o svobodu Dary Rolins (51) se blíží do finále. Dnes dopoledne proběhne u pražského městského soudu další stání, kde se bude projednávat případ usmrcení motocyklisty Jindřicha Rotrekla (†63) vozidlem řízeným zpěvačkou Darou Rolins.

Super.cz se podařilo zjistit nové skutečnosti komplikovaného případu. Soudkyně Daniela Reifová, která nahradila z důvodu podjatosti odvolanou kolegyni Zuzanu Zápalkovou, nebude mít rozhodování o vině či nevině zpěvačky vůbec jednoduché. Zásadní údaje o konečné poloze vozu po nehodě zaznamenané policií se totiž podle našich informací neshodují s existující fotodokumentací. Jednoduše řečeno páni policisté při zaznamenávání nehody někde udělali chybu.

„Dle mého názoru již nelze vytvořit nové znalecké posudky, protože tyto potřebují znát konečnou polohu vozidel. Od této polohy pak zpětně odvíjejí pohyb vozidel po vozovce, až do okamžiku střetu. A pokud je tedy konečná poloha nesprávně zaznamenána, tak nelze zpracovat žádný relevantní znalecký posudek," prozradil nám advokát zpěvačky Robert Vladyka.

Vzhledem k tomu, že tedy nebude možné vypracovat pravdivý znalecký posudek, bude muset soudkyně vycházet pouze z výpovědí svědků. Zásadní tedy bude vyjádření popové divy Dary Rolins, která se cítí nevinná.

O průběhu dnešního vyšetřování vás budeme informovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám