Hlavní obsah
Článek

Herečky Pavla Vitázková (45), Iva Kubelková (46), Kamila Špráchalová a Vendulka Křížová drží slovo a co slíbí, to do puntíku splní. Byť to třeba znamená i nechat partnery a děti svému osudu doma a odletět na Olympskou riviéru. Právě tam totiž loni začala tradice dámských jízd hereček z primáckého seriálu Cesty domů. Dámy si tehdy svůj první společný řecký výlet užily tak, že odjížděly se slibem: Příští rok ve stejnou dobu.

Známé herečky vyrazily na Olympskou riviéru opět za svou kamarádkou Sotirou Koreckou Margaritopulu – srdečnou Řekyní a majitelkou cestovní kanceláře, která jim i tentokrát připravila pestrý program. Čtveřice kamarádek ze seriálu tak za prodloužený víkend prožila to, co jiní za 14 dní.

Herečky se nevěnovaly jenom koupání v moři, ale navštívily i místní pravoslavný kostel a nevynechaly ani nákupy. Na místním trhu mezi skvělými olivami, kořením a dalšími řeckými lahůdkami byly herečky jako ryby ve vodě. Téměř útokem vzala čtveřice zlatnictví. Kamila si odnesla náušnice a přívěšek, Ivu zaujaly náušnice, které jí připomněly ty, jež nosila v dětství. Všechny dostaly dárkem modré oko proti uhranutí, které si odnesly z Řecka i loni.

„Nerada vozím věci, ale samozřejmě jsem neodolala a koupila dárek i dětem a manželovi. Od moře vozím ale hlavně to, co u nás není - krásné oblázky. A mám je pak doma na stolech i v koupelně a zdobím si tím byt,“ prozradila Kamila Špráchalová.

Sotira pozvala herečky i na plavbu lodí. „Pluly jsme kolem Olympské riviéry a bylo to moc fajn. Ani mi nebylo špatně jako kdysi při plavbě na trajektu do Norska, kde jsme byli rádi za pytlíky,“ usmívá se Pavla Vitázková, která si loď užívala tak, že v jednu chvíli převzala kontrolu nad kormidlem.

Vendulka Křížová spojila letošní babinec s oslavou svých kulatin. Ty slavila společně s narozeninami hostitelky Sotiry. A o tom, že to nebyla oslava ledajaká, svědčí to, že končila až s rozbřeskem nad Egejským mořem. Oslavenkyně to s kamarádkami rozjely ve velkém. Došlo i na tanec na stole či míchání drinků za podpory místních barmanů.

Příští rok ve stejnou dobu čeká účastnice dámské jízdy mimo jiné výstup na bájný Olymp. Všechny věří, že se k nim opět připojí i další dvě herečky ze seriálu Cesty domů - Miluše Šplechtová a Jitka Smutná, kterým pracovní povinnosti letošní jízdu absolvovat nedovolily.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám