Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jejich láska začala škrcením. „Nikol mi totiž dělala ve škole Desdemonu a já byl Othello,“ vyprávěl nám Karel Heřmánek mladší. (35) S manželkou Nikol Kouklovou ztvárnili milenecký pár také ve hře Berlín, Berlín, kterou uvádí jejich domovské Divadlo Bez zábradlí. „Prostě nás ty párové role nějak provázejí, až jsme se z toho vzali,“ smál se Karel.

V představení Berlín, Berlín ztvárňují mladé milence, kteří se snaží emigrovat z východního Berlína. Téma na první pohled dost těžké, ve hře ovšem ztvárněné komediální formou. „Pro mě byly přitažlivé už kostýmy a scéna, když jsme začali projekt připravovat. Už to na nás začalo dýchat tou dobou. Já se narodil v roce 1989, takže se tahle doba týká spíš rodičů, ale je to strašně šikovně napsané. Komediální žánr zasazený do totality je skvělý nápad, jak to reflektovat i pro ty, kdo to nezažili,“ míní Karel. A souhlasila s ním i jeho žena.

Ta ovšem není úplně nadšená z doplňku manželova kostýmu. Na představení si musí lepit knír. „Knír už jednou měl, kvůli roli Hilsnera, ale to si nechal narůst vlastní. Jsem ráda, že se tenhle nalepovací čistí po každém představení,“ svěřila s tím, že tato mužná ozdoba jí u partnera vůbec netěší. „Mně pár lidí, se kterými jsme ten vizuál konzultovali, řeklo, že mi to s knírem sluší,“ oponoval Karel. I vy máte možnost v naší anketě hlasovat, jak se vám Karel s knírkem líbí.

Sluší Karlu Heřmánkovi mladšímu knírek?
Je to dost slizké
66,5 %
Vypadá mužně
33,5 %
Celkem hlasovalo 1264 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám