Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Snaží se nevynechat žádné představení, které režíruje její syn Petr Svojtka. Na druhé premiéře hry Berlín, Berlín v Divadle Bez zábradlí navíc účinkovala i její snacha Veronika, takže si ji herečka Kateřina Macháčková nemohla nechat ujít. Pokud jde o režijní spolupráci se synem, ta zatím pokulhává.

Kateřinu nejvíc proslavila jedna z hlavních rolí v seriálu Život na zámku, kde hrála manželku Tomáše Töpfera. V posledních letech se ale věnuje především divadlu. A právě na divadle se potkala se synem jenom jednou. A to ještě náhodou, protože herečka Jana Švandová (76) si kvůli množství pracovních povinností vyžádala alternaci.

„Je to komedie Nejstarší řemeslo o starých děvčatech z této branže, kterým je kolem sedmdesáti až osmdesáti a prožívají tragikomické příběhy. Takže syn mě režíroval v roli staré kurvy,“ smála se Kateřina. „Nevybral si mě, protože razí teorii, že režisér a maminka mají vždycky pravdu a tady by se to třískalo. Nakonec ta spolupráce byla prima, on mi říkal paní Macháčková nebo paní Kateřino a já jemu pane režisére. Představení pořád hrajeme a má velký úspěch,“ vyprávěla.

Související témata:
Petr Svojtka mladší

Reklama

Další články

Načítám