Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Některá místa působí tak malebně, že by si v nich člověk hned pořídil nemovitost. Jiným byste se zase měli raději vyhnout obloukem. Přesně jako této vesničce v Kentu.

Pluckley je totiž místem s největší paranormální aktivitou v Británii. V roce 1989 si za to dokonce vysloužilo zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Straší tu prý až 15 různých duchů a o hororové příběhy není nouze.

Jedním z nejslavnějších je ten s názvem Highway Hauntings. Muž, který byl v 18. století zavražděn na místě pojmenovaném příhodně Fright Corner, se tam prý dodnes zjevuje. Místní tvrdí, že zemřel přišpendlen ke stromu mečem.

Dalším hojně navštěvovaným místem je Dicky Buss's Lane, v místních lesích se údajně zjevuje mrtvý učitel. Ten padl během první světové války.

Další historka praví, že zde zemřel zedník, kterého rozdrtila cihlová zeď. Jeho křik prý zní v Pluckley dodnes. Místní si také stěžují na rámus, který prý způsobují splašení koně z podsvětí, mířící na Maltman's Hill. Někteří přísahají, že viděli povoz.

V místním kostele St Nicholas má zase přebývat duch tzv. rudé dámy. Jde o Lady Dering, která zde byla pohřbena okolo roku 1100, a rudá se jí přezdívá díky růžím, které jí dali na hrob. V kostele straší také bílá paní, stejně jako v knihovně jejího bývalého sídla Surrenden Dering, které bylo zničeno v roce 1952 při požáru.

V domě s názvem Greystones se zjevuje mrtvý mnich, zatímco na mostě Pinock Bridge němá cikánka. Tu upálili zaživa a vždy prý pokuřuje dýmku.

Největším lákadlem je pak místo s názvem Blacksmith’s Arms, kde se zjevují až tři přízraky, tudorovská služebná, kočí a rytíř. Straší prý i v místní hospodě Black Horse, ale ne zase tak často. Na duchy je zde asi příliš rušno. Svého ducha má i místní mlýn, který poničil blesk, Dickyho Busse, po němž je pojmenována i jedna z ulic.

V parku Park Wood pak můžete zahlédnout mrtvého plukovníka, jak se toulá mezi stromy. V Rose Courtu zase ženu, která zemřela poté, co snědla otrávené bobule.

V Pluckley žije zhruba okolo 1000 stálých obyvatel, ale v posledních letech sem míří stále více turistů. Světe, div se, láká je tajemno, kterým je toto místo opředené. A co vy, dali byste si říct a vyrazili do nejstrašidelnější vesnice v Británii? Hlasujte v naší anketě!

Vydali byste se na výlet do Pluckley?
Nedostali byste mě tam ani heverem!
48,4 %
Klidně, mám pro strach uděláno.
51,6 %
Celkem hlasovalo 1012 čtenářů.
Související témata:
Kent

Reklama

Další články

Načítám