Hlavní obsah
Článek

Oslava včerejších osmdesátin herečky Jiřiny Bohdalové (92) přinesla mnohá překvapení. Před téměř zaplněným jevištěm karlínského divadla totiž jubliantce vyznal lásku Vojta Kotek (36) i žížala Julie z dětských pořadů. "Miluju tě, Jířo!" popřála Julie herečce hlasem Dády Patrasové. Hodně přátel a kolegů "Bohdalky" však na oslavu nedorazilo a tak řadu čestných míst v hledišti museli obsadit bezejmenní návštěvníci divadla.

Na benefici Jiřiny Bohdalové dorazily desítky známých tváří. Nechyběly takové hvězdy jako Jaromír Hanzlík, Lubomír Lipský s dcerou, Hana Zagorová, Helena Vondráčková s Martinem Michalem, režisér Jiří Adamec s ženou Janou a mnozí další.

Avšak mezi gratulanty excelovali hlavně Vojta Kotek s Markem Ebenem. Mladší z dvojice "ukradl" písničku Davida Krause Zuzana. Zkoprnělé hlediště i příjemně šokovaná "Bohdalka" slyšeli opravdu netradiční blahopřání. "Jiřino Bohdalová, tvá kůže je pistáciová, Jiřino, zlíbám tvá ústa višňová, Jiřino, panenko alabastrová," pěl procítěně Kotek.

"Nejsem zpěvák a nikdy jsem nezpíval před tolika lidmi. Říkal jsem si, že bude skvělé, když svoji premiéru budu moci věnovat Jiřince Bohdalové. No a předskokanem mi bude skvělý Olympic," rozesmál znovu sál mladý herec.

Marek Eben pak pobavil popisem společné jízdy s Bohdalovou autem. "Když Jiřina zavře dveře, je to to poslední, co před cestou zavře. Řidič, který jede s Jiřinou, má tu výhodu, že nemá šanci usnout," vtipkoval.

Bohdalová seděla většinu času na čestném místě na balkóně po boku vnuka Vojty a dcery Simony Stašové. Na kolegy reagovala smíchem, dojetím a při písních si i zazpívala. "Celý život jsem se pokoušela rozesmát vás a vy jste mě teď dojali. Budu se snažit dál. Smích hřeje víc než peřina. Děkuji vám," řekla Bohdalová na závěr všem přítomným.

Po oficiální oslavě narozenin Jiřiny Bohdalové, jejíž záznam odvysílá Česká televize sedmého května, následoval soukromý večírek pro padesát nejbližších přátel stále neuvěřitelně vitální a pracovité herečky.

Reklama

Další články

Načítám