Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalý samozvaný gangster Dave Courtney, ze kterého se později stal i herec, je mrtvý. Našli ho se střelnou ranou a polštářem přes obličej v jeho domě na jihu Londýna. Čtyřiašedesátiletý drsňák a předobraz postavy Big Chrise v britské černé komedii Guye Ritchieho Sbal prachy a vypadni (1998) tvrdíval, že je společníkem známých anglických kriminálníků Krayových.

Reggie Kray a jeho o deset minut mladší bratr Ronnie byli svého času těmi nejobávanějšími zločinci v britském hlavním městě. Společně vybudovali impérium, které v 50. a 60. letech minulého století ovlivňovalo velkou část Anglie. Spekulace o jejich kriminální činnosti a sexuálních poměrech plnily přední strany bulvárních deníků. Byly to svého druhu celebrity.

Courtneyho smrt vyšetřuje policie, napsal britský Daily Mail. Podezřelé totiž je, že byl nalezen v posteli se střelným zraněním a „polštářem přes obličej“. Podle vyjádření jeho rodiny ale muž spáchal sebevraždu. „S hlubokým smutkem oznamujeme, že Dave Courtney zemřel ve věku 64 let,“ objevilo se na jeho sociálních sítích. „Prožil neuvěřitelně pestrý rokenrolový život, který se dotkl srdcí mnoha lidí. Fyzická bolest, zvláště ta spojená s rakovinou a artritidou, už ale byla příliš velká. Než aby byl přítěží pro svou rodinu a přátele, rozhodl se svou jízdu ukončit a vydat se jinam,“ prohlásili nejbližší.

V posledních hodinách svého života byl údajně v dobré náladě, sledoval fotbalový zápas a popíjel s kamarády.

Související témata:
Gangster

Reklama

Další články

Načítám