Hlavní obsah
Článek

Bývalá manželka herce Ivana Vyskočila (64) Anife Vyskočilová (50) bere svůj boj za práva herců opravdu vážně. Před několika měsíci dala dohromady divadelní představení Oscar, aby mohla dát angažmá talentovaným hercům. Teď ještě navíc založila občanské sdružení pro podporu umění.

A cíle nemá opravdu malé. Kdyby to šlo, prý by pomáhala všem. „Naším cílem je podpora a rozšíření umění v jakémkoliv projevu. Budeme cestovat po celé České republice a vyhledávat umělce i v nejmenších vesnicích a městech,“ tvrdí odhodlaně Vyskočilová, která tak dělá vlastní nábor na nové talenty.

„Chceme hledat nové mladé a nadějné umělce, kteří budou schopni přinést naší společnosti dobro a pozitivní výsledek. Tyto lidi pak naše občanské sdružení Umění je radost bude podporovat,“ vysvětlila své cíle Anife. Je v tom ale jeden háček. A to peníze. To by ale nebyla Vyskočilová, kdyby si i s tím neuměla poradit.

„Kdyby každý podnikatel dal dvě procenta ze zisku na nějakou takovou nadaci, vše by šlo snadněji. Aspoň by ty peníze nedostal stát, ale umělci, kteří přináší do všedních dní radost,“ ukončila své vyprávění Vyskočilová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám