Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Psychiatr Jan Cimický, který je obžalovaný ze znásilnění a mnoha případů vydírání, skončil ve vážném stavu v nemocnici. Dva týdny před začátkem soudu byl v bezvědomí převezen do pražské Ústřední vojenské nemocnice. Příčinou mělo být předávkování.

Zatím není jasné, zda šlo o nehodu nebo o záměrné požití léků. Informace o jeho stavu přinesl deník Blesk s tím, že lékaře měla v bezvědomí najít jeho sekretářka v centru duševního zdraví, kde měl Cimický roky svou ordinaci. Mezi oběťmi známého lékaře je i moderátorka ČT Martina Vrbová Hynková, která se k celé situaci okamžitě vyjádřila na sociálních sítích.

„Co k tomu říct,“ napsala moderátorka pořadu Sama doma na Instagram, kde reagovala na jeho hospitalizaci. „Na to není co říct. Lítost očekávat asi nemůže,“ okomentovala její příspěvek Alice Bendová.

Moderátorka Vrbová Hynková s Cimickým před dvaceti lety spolupracovala na televizním pořadu. Právě v ordinaci lékaře mělo dojít k napadení. Jako první o sexuálním napadení psychiatrem Cimickým promluvila veřejně dcera Nadi Urbánkové zpěvačka Jana Fabiánová. Byla jeho pacientkou a slavný lékař zneužil svého postavení.

Reklama

Další články

Načítám