Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Velmi otevřená je nová životopisná kniha zpěvačky Heleny Vondráčkové (76). Odtajnila v ní nejen to, že ji její vlastní tatínek musel adoptovat, ale rozpovídala se také o trampotách, které zažila se svým prvním manželem Hellmutem Sickelem.

Na podzim v roce 1988, pět let po svatbě, která se konala ve Strážnici, od Heleny její manžel, když nebyla doma, utekl. „Sundal snubní prstýnek a položil ho Heleně v hale na piano, společně s občanskou legitimací. Když Helena přijela domů, byl pryč on i auto. Nic víc si nevzal. Nejprve nechápala, co se děje, tak nám volala, jestli nevíme, kde je,“ popsala v knize Každá trampota má svou mez zpěvaččina sestra Zdena.

„Řekla jsem jí, že se s ním můj manžel sešel, aby dořešili nějaké staré závazky. Ona jen vydechla: Aha, tak jo. Víc neřekla. Byla si vědoma, že náš telefonát může slyšet ještě někdo jiný,“ dodala Zdena, která obdivuje, že ačkoli se Heleně v tu chvíli zhroutil svět, zachovala stoický klid.

Manželství se tehdy Heleně podařilo zachránit. V roce 2000, už po dohodě obou manželů, se však rozpadlo definitivně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám