Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisér a scenárista Richard Curtis (66) se tajně oženil. Po třiceti letech si vzal svou dlouholetou partnerku, komentátorku Emmu Freud (61).

Tvůrce slavné romantické komedie Láska nebeská se svatbě paradoxně dlouho bránil. S přítelkyní žije od devadesátých let, ona sama ho o ruku žádala dvakrát. Svatební romantiky se ale dočkala až letos, Curtis do toho paradoxně praštil dvacet let od natočení slavné Lásky nebeské. Tedy filmu, který s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků, a ukazuje tak nejrůznější podoby lásky.

Curtis ani tak o své veselce veřejně nemluvil. Práskla to až jeho novomanželka, jež se prořekla během rozhovoru na literárním festivalu v Gloucestershire. „Emma se prořekla při rozhovoru s Richardem E. Grantem. Říkala, že už je čtyři týdny vdaná, jakmile to řekla, hned si přiložila prsty na rty a vydala legrační zvuk, který všechny rozesmál,“ citoval The Sun svůj zdroj. „Není divu, že o tom chtěla mluvit, však bylo po třiceti letech načase, aby se vzali,“ dodal.

Richard Curtis má na svém kontě nejen romantickou komedii Láska nebeská. Scénář mimo jiné napsal také k filmovým hitům Deník Bridget Jonesové, Notting Hill nebo Čtyři svatby a jeden pohřeb. On sám si ale na romantickou veselku rád počkal. A soudě podle toho, jak dlouho mu to s Emmou Freud klape, zjevně udělal dobře.

Reklama

Další články

Načítám