Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dvaadvacetiletý Američan Jovante Carter je novopečeným držitelem světového rekordu a právem mu patří zápis v Guinnessově knize. Bravurně totiž ovládá takzvaný ‚gurning‘, tedy umění překrytí nosu spodním rtem.

Mladík z New Orleans se díky této dovednosti stal hvězdou sociálních sítí, kde lidi baví svými grimasami. Na internetu vystupuje pod přezdívkou HolyGxd a prezentuje se vtipnými videi, které mají i desítky milionů zhlédnutí. Nyní si tak připsal další úspěch, který jej proslavil i napříč jinými médii.

Pro rekord si letěl až do italského Milána, kde se natáčel televizní pořad Lo Show dei Record. Jovante vydržel dělat gurning minutu a dvě sekundy, čímž s přehledem pokořil dosavadní rekord z roku 2012, který činil 53 vteřin a jehož držitelem byl Číňan Shuquan Tang. I ten se zápisu dočkal díky stejnému pořadu.

„Přišli jsme, udělali jsme,“ řekl jednoduše po svém výkonu, když odcházel z pódia poté, co obdržel certifikát Guinnessovy knihy rekordů, kterým se nyní na profilech svých sociálních sítí hrdě chlubí…

Související témata:
Jovante Carter

Reklama

Další články

Načítám