Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Khosi Nkanyezi Buthelezi (42) z Jihoafrické republiky má nadměrné ochlupení všude po těle. Nejvíc je to vidět na její tváři, hrudi, zádech, rukách a nohách. Přestože ji někteří trollí, Khosi se má ráda, jaká je.

Že jí extrémně rostou chlupy, si Khosi všimla už jako náctiletá, ale nepřišlo jí na tom nic zvláštního, neboť všechny ženy v její rodině vypadají podobně.

Na svém TikToku se povoláním knižní editorka rozhodla dokumentovat růst svých chlupů, včetně toho, jak si pěstuje bradku. Bohužel se stala i terčem trollů, někteří jí dokonce hanlivě nadávají, „že je chlap“.

Odlišný vzhled ji už v minulosti přiměl k tomu, že si ochlupení oholila, ačkoliv ji příbuzné varovaly, že pak chlupy porostou víc.

„Dávalo mi to smysl. Kvůli práci jsem potřebovala vypadat reprezentativně, takže jsem se začala týdně holit,“ popsala na své sociální síti.

Nicméně došlo na slova jejích tet a ochlupení rostlo víc a víc. „Zkusila jsem depilaci voskem, ale bylo to příliš bolestivé. Odstranění laserem na čas zafungovalo, ale po roce se mi chlupy vrátily a já musela zase sáhnout po žiletce,“ popsala.

Nakonec boj vzdala a rozhodla se, že se spokojí se svým přirozeným vzhledem. „Krása přichází ve všech podobách, tvarech a velikostech, a já chci, aby se tak hledělo i na tělesné ochlupení,“ nechala se slyšet Khosi.

Ačkoliv jí sebevědomí nechybí, není to jednoduchá cesta. Nejde jen o komentáře online, lidé na ulici na ni často nepokrytě zírají.

„Lidé reagují šokovaně, jsou fascinovaní, znechucení a mou bradku neschvalují, ale já nepotřebuji jejich uznání,“ dodala tiktokerka s tím, že si zaslouží respekt.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám