Hlavní obsah
Článek

Hvězdná britská herečka Helen Mirren dnes krátce po třetí hodině odpolední dorazila i s manželem do Karlových Varů, kde se ubytovala v nejluxusnějším hotelu Pupp. Herečka se hned po příjezdu vítala s filmovými fanoušky, mávala jim a rozdávala široké úsměvy. Teprve poté si našla čas na fotoreportéry, televizní štáby a novináře.

Šestašedesát let by herečce, která získala nejprestižnější filmovou cenu světa Oscar za hlavní ženskou roli ve filmu Královna, hádal málokdo. Vypadá skvěle. Není divu, že celý život byla sexsymbolem a sama si zájem mužů neskutečně užívala.

Mluvilo se o tom, že byl jejím milencem mimo jiné i populární herec Liam Neeson. Helen si stále udržuje štíhlou figuru, což předvedla v elegantním kostýmku v různých odstínech šedé. Herečka nepodlehla trendům plastických operací a za to, že uplynulý čas poznamenal její tvář vráskami, se vůbec nestydí.

Helen Mirren byla nedávno nominována na Zlatý glóbus za roli ve filmu Calendar Girls. Obrovského úspěchu dosáhla s filmem Gosford Park, který jí přinesl Cenu newyorských filmových kritiků a nominace na Oscara, Zlatý glóbus a cenu BAFTA. Za televizní film Posedlost Ayn Randové získala Emmy a Zlatý glóbus. Další Emmy, Zlatý glóbus a tentokrát i Cenu britské akademie obdržela za herecký výkon v televizním dramatu Hlavní podezřelý. V roce 2007 Helen Mirren sklidila nepočitatelně nominací a cen za skvěle ztvárněnou Alžbětu II. ve filmu Královna. Získala Oscara a dva Zlaté glóby. Helen dostala od britské královny Alžběty II. také Řád britského impéria.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám