Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tyra Banks (50) byla v 90. letech a na přelomu tisíciletí synonymem dokonalosti. Tato dnes již ikona modelingu se objevovala na obálkách známých časopisů i na přehlídkách těch nejslavnějších značek. V současnosti se modelingu věnuje spíš okrajově, ale loni se objevila například ve společnosti dalších topmodelek v kampani SKIMS a minulý týden zazářila v kampani Karen Millen ICONS.

Modelka, která v době největšího úspěchu měla velikost 4 (v evropském číslování 34), dnes působí v oblasti plus-size modelingu a na sociálních sítích i v rozhovorech se zasazuje o body positivity a zdraví modelek.

V roce 2012 například v otevřeném dopisu ocenila rozhodnutí časopisu Vogue nezobrazovat modelky, které „se zdají mít poruchu příjmu potravy“. Sama je se svou současnou postavou prý nadmíru spokojená a myslí si, že vypadá lépe než v době vrcholu své kariéry.

Loni však byla Tyra zatažena do skandálu kolem velmi nelichotivých slov, která padla na adresu jedné ze soutěžících v Tyřině pořadu Amerika hledá topmodelku, kterou můžete sledovat i u nás na Prima SHOW. Na sociální síti TikTok se totiž objevilo video ukazující zákulisí soutěže již v roce 2003.

Tyra Banks se na něm s ostatními porotci baví o jedné ze soutěžících, které bylo v době natáčení 27 let a nosila velikost 6 (tedy evropskou 36). V rozhovoru padnou na adresu mladé dívky slova jako „příliš stará, tlustá, obrovská“, ale i mnohem horší urážky. Sama Tyra o dívce prohlásí, že patří do kategorie plus-size. Těžko tedy říct, jestli by si Tyra ve své vlastní show vůbec škrtla. Mimochodem, za celých 15 let vysílání soutěže ji pouze jednou jedinkrát vyhrála dívka, která neodpovídala hubeným standardům.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám