Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Od dnešní 11. hodiny dopolední se v prostorách Kostela svatého Ducha v Ostravě- Zábřehu koná poslední rozloučení s operní zpěvačkou Patricií Burda Janečkovou, které je až do 13. hodiny přístupné široké veřejnosti. Následně dojde od 14. hodin ještě na smuteční obřad určený rodině a pozvaným hostům. K černobílé fotografii zpěvačky před kostelem, kde se od samého začátku tvořila dlouhá fronta lidí, byl připojen žalm ‚Budu ti zpívat, Bože můj, před tváří andělů‘.

Zpěvačka s nezaměnitelným hlasem, která se proslavila před třinácti lety, kdy rovněž jako třináctiletá zvítězila v televizním pořadu Talentmania, prvního říjnového dne podlehla rakovině prsu. S nemocí statečně bojovala téměř dva roky až do posledních chvil.

I přes náročnou léčbu nepřestala vystupovat na prknech Národního divadla moravskoslezského a před třemi měsíci se dokonce vdávala, vzala si herce Vlastimila Burdu. Svůj svatební den popsala jako nejkrásnější v životě.

„Byla silná jako málokdo. Nikdy si, během téhle zákeřné nemoci, na nic nestěžovala, zvládla i to, co občas ani zdraví ne, a nakonec zvítězila. Neodešla sama! Byla, je a bude dál upřímně milovaná, obdivovaná, inspirativní a nezapomenutelná. Jsem šťastný, že jsem ji mohl doprovázet a jít s ní až do samého nového začátku. Nebylo to lehké, ale nádherné. Děkuju za Tebe, Pati," napsal dojemně po manželčině úmrtí Vlastimil Burda na Facebooku.

Reklama

Další články

Načítám