Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Krokodýl, kajman, aligátor. Tyto druhy plazů se většině lidí vybaví, aniž by tušili, že tahle pořádně ozubená zvířátka mají ještě spoustu jednotlivých druhů. S překvapením na ně zíraly i známé tváře, které se staly kmotry potvůrek, s nimiž by jen málokdo chtěl přijít do styku ve volné přírodě.

Do specializované krokodýlí zoologické zahrady v Protivíně byli pozváni herečka Mahulena Bočanová (57), modelka Barbora Vida Kolářová, zpěvačka Olga Matušková a fotograf Jakub Ludvík, aby dali jména mláďatům, která v jižních Čechách odchovali.

Jakub Ludvík křtil krokodýla filipínského, což je druhý nejvzácnější druh krokodýla na světě. "Nejsem moc nápaditý, takže dostal jméno po mně. Syna, kterého bych pojmenoval po sobě, nemám, takže jméno Jakub logicky vyplynulo," svěřil fotograf celebrit.

Mahulena Bočanová mládě kubánského krokodýla pojmenovala Santana, Bára Vida Kolářová nazvala svého krokodýla siamského Summer a Olga Matušková toho svého pokřtila také po sobě, aligátor severoamerický se nyní jmenuje Oli.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám