Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Magazín Forbes jako každý rok sestavil žebříček nejbohatších Čechů. V jeho čele zůstává Renáta Kellnerová, dědička společnosti PPF, s majetkem 378 miliard korun.

PPF připadlo Renátě Kellnerové a čtyřem dětem po tragické smrti Petra Kellnera v roce 2021. K dalším firmám Kellnerové patří O2, Nova nebo Air Bank.

Na druhém místě je Daniel Křetínský, majitel Energetického a průmyslového holdingu, stejně jako fobalového klubu Sparta nebo francouzského deníku Le Monde. Třetí příčka patří Karlu Komárkovi (KKCG), jemuž se přezdívá král loterií. Vlastní Sazku či Moravské naftové doly, s manželkou Štěpánkou se věnují filantropii.

Zatímco Kellnerová a Komárek oproti loňskému roku „zchudli“ o 4,9 resp. 4,6 mld., Křetínský, o němž Forbes píše jako o „nejdravějším českém byznysmenovi“, si polepšil o 92,3 mld. V žebříčku tím oproti loňsku o dvě příčky povýšil.

Do první pětice patří také Pavel Tykač (Sev.en AG, 183,3 mld.) a uzavírá ji někdejší premiér Andrej Babiš (Agrofert, 170,1 mld.).

Celkové jmění stovky českých boháčů se přiblížilo 2,5 bilionu korun.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám