Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Odchod talentované operní pěvkyně zasáhl nejen její rodinu, přátele, ale i kolegy a širokou veřejnost. Patricia Burda Janečková podlehla v pouhých pětadvaceti letech zákeřné rakovině prsu. Do posledních chvil jí byl oporou manžel, herec Vlastimil Burda, který poprvé od zveřejnění smutné zprávy promluvil.

Mladá zpěvačka se vdávala jen tři měsíce před tím, než podlehla zákeřné nemoci. Její manžel se ozval prostřednictvím sociálních sítí a poděkoval za obrovskou vlnu podpory a vyjádření soustrasti. „Chtěl bych Vám všem upřímně poděkovat. Za všechnu účast, obrovskou podporu, hlubokou soustrast, a… v úplně poslední řadě i přání k narozeninám,“ svěřil se Vlastimil Burda, který prožívá ty nejhorší chvíle v životě.

„Tuhle srdcervoucí bolest jen částečně mírní pocit, spíš víra, že Paťce už je opravdu lépe. Zaslouží si totiž jen to nejlepší. Bojovala statečně, pokorně, skromně, a dokonce s vtipem a svým krásným úsměvem. Byla silná jako málokdo,“ prohlásil zpěvaččin manžel, který popsal i poslední chvíle své ženy.

„Nikdy si, během téhle zákeřné nemoci, na nic nestěžovala, zvládla i to, co občas ani zdraví ne, a nakonec zvítězila. Neodešla sama! Byla, Je a bude dál upřímně milovaná, obdivovaná, inspirativní a nezapomenutelná. Jsem šťastný, že jsem ji mohl doprovázet a jít s ní až do samého nového začátku. Nebylo to lehké, ale nádherné. Děkuju za Tebe, Pati,“ nechal se slyšet Vlastimil Burda, který zároveň zveřejnil detaily posledního rozloučení.

„Kdo v srdci žije, neumírá“. Tato slova stojí v úvodu parte. Poslední rozloučení pro veřejnost proběhne v sobotu 7.10.2023 od 11 do 13 hodin v kostele Svatého Ducha v Ostravě – Zábřehu. Od 14 hodin pak proběhne poslední rozloučení pro rodinu a pozvané.

Reklama

Další články

Načítám