Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Operní pěvkyně Patricia Burda Janečková podlehla v pouhých pětadvaceti letech zákeřné rakovině prsu. Do poslední chvíle jí byl oporou její manžel herec Vlastimil Burda. Ten se s talentovanou zpěvačkou oženil pouhé tři měsíce před její smrtí.

Burda byl své milé obrovskou oporou během náročné léčby. „Operní a koncertní pěvkyně, muzikálová zpěvačka a herečka, báječná kolegyně a kamarádka Patricia Burda Janečková prohrála svůj statečný boj se zákeřnou chorobou. Odešla 1. 10. 2023, obklopena péčí manžela Vlastimila Burdy a svých blízkých. Svými nahrávkami, zvukovými i obrazovými, s námi zůstává navždy,“ stálo v prohlášení na jejím oficiálním profilu.

Rodina přijímá kondolence z celého světa, před jejím domovským Divadlem Jiřího Myrona vzniká pietní místo, na budově je vyvěšena černá vlajka.

Patricii byl nádor v prsu diagnostikován loni v zimě. Nadaná operní zpěvačka podstoupila chemoterapie, ozařování i mastektomii, tedy odstranění prsou. Nemoc letos v lednu ustoupila, Janečková se dokonce vrátila na koncertní pódia, užila si svatbu s milovaným Vlastimilem, nemoc ale záhy udeřila znovu a Janečková po těžkém boji rakovině podlehla.

Tři měsíce před smrtí se vdávala.

Patricia se zpěvu věnovala od čtyř let, diváky pak okouzlila v roce 2010, kdy zvítězila v soutěži Talentmania. Ódy na ni pěl legendární Karel Gott i operní hvězda Eva Urbanová.

Reklama

Další články

Načítám