Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Díky své druhé knize, Zpověď farářky, vyšla na veřejnost se svým coming outem. Farářka Martina Viktorie Kopecká, která se stala populární díky účinkování v taneční soutěži StarDance, měla kvůli vztahu se ženou obavy i o svoji profesní budoucnost.

"Reakce mám vesměs dobré, pořád můžu sloužit v kostele církve československé husitské, navíc ještě s velkou podporou svých kolegů. Nesmírně si toho vážím. Knížku jsem vydávala s chvějícíma se rukama, ale nakonec mě ruce všech ostatních drží a je to pro mě velká úleva," řekla Super.cz a v našem rozhovoru promluvila i o dalších reakcích. Ty od neznámých lidí na sociálních sítích nebo v diskuzích pod články se prý už od prvního kola taneční soutěže naučila v rámci psychického zdraví nečíst. "Pozornost věnuji tomu, když mi někdo napíše mail, esemesku nebo dopis," vysvětlila.

V knize sice řeší i jiné věci, ale veřejnost samozřejmě zajímá hlavně její vztah s partnerkou Andreou, která ji přišla podpořit i na křest Zpovědi farářky. "To, že se mluví hlavně o coming outu mě nemrzí, protože je to radostné sdělení. Jsem ráda, že to můžu sdílet," míní Martina. A i když se s partnerkou poznala teprve o posledních Vánocích, nemyslí, že by s tím na veřejnost přišla příliš brzy. "Myslím, že všechno má svůj pravý čas a pravou chvíli. A ta je právě teď," je přesvědčená farářka.

Vzhledem k tématu jsme se pobavili i na téma manželství pro všechny, které rezonuje společností. Jak to vnímá v náboženské poloze? "Jsem zakořeněná v církvi československé husitské a počkám, jak se diskuze vyvine tam, a pak budu nakládat s tím výsledkem. Pokud se mě někdo bude ptát, řeknu to podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Ale nejsem taková autorita, která by mohla rozhodovat," upřesnila. Na to, co zda by si s partnerkou, která se pustila do studia teologie, chtěla pořídit i miminko, zatím odpověď nemá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám