Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tolik věřila v život, ale krutá nemoc ji o něj připravila tak mladou! Operní zpěvačka Patricia Burda Janečková, která už jako dvanáctiletá vyhrála Talentmanii a zpívala i s Karlem Gottem, podlehla v pouhých pětadvaceti letech rakovině. A to pouhé tři měsíce po svatbě.

Zhoubný nádor v prsu jí byl diagnostikován loni v zimě. "Před pár dny jsem od lékařů zjistila, že mě čeká velký boj. Rakovina byla, je a bude mezi námi, a i když jsem si vždy myslela, že mládí rovná se zdraví, není tomu tak. Výsledky biopsie prokázaly zhoubný nádor v prsu," svěřila se svým fanouškům před rokem v únoru, kdy začala s náročnou léčbou, která vedle chemoterapie a ozařování zahrnovala i mastektomii, tedy odstranění prsou.

Po roce léčby věřila, že je vše na dobré cestě. Nemoc byla ve stadiu remise a Patricia měla velké plány. A to nejen pracovní, ale i soukromé. Letos v dubnu zpěvačku přítel Vlastimil Burda, který ji podporoval i během léčení a s nímž žila dva roky, požádal o ruku. Brzy následovala svatba. "Není čas ztrácet čas," uvedla k brzkému termínu sňatku, který proběhl 24. června.

Manželské štěstí ale prožívala jen krátce. Nemoc se jí vrátila v plné síle, zrušit musela všechny své plánované pracovní aktivity v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. Přes velké odhodlání bojovat nakonec souboj s rakovinou prohrála.

Reklama

Další články

Načítám