Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fanoušky filmů o Harrym Potterovi zasáhla smutná zpráva. Ve věku 82 let zemřel představitel ředitele bradavické školy čar a kouzel Albuse Brumbála, sir Michael Gambon.

Dle slov rodiny, manželky Anne a syna Ferguse, odešel pokojně, v nemocnici, po záchvatu zápalu plic. „Manželka a syn mu byli po boku,“ stojí také v prohlášení.

Narodil se v Dublinu rodičům z pracující třídy, kteří z něj chtěli mít inženýra. Tím se také stal, ale pouze na rok, než ho k sobě naplno přitáhlo herectví. Jeho jméno se nesmazatelně zapsalo do televizní, filmové, ale také rozhlasové a divadelní historie. Mimo jiné byl držitelem čtyř cen BAFTA.

Mimořádně populární u dětského publika se stal díky zmíněné roli v sérii o Harrym Potterovi. Zahrál si v šesti z celkem osmi dílů, do role nastoupil po smrti kolegy Richarda Harrise. Jeho další výraznou postavou byl detektiv Jules Maigret v seriálu Maigret.

Reklama

Další články

Načítám