Hlavní obsah
Článek

S tímto příběhem se Helena Vondráčková (76) ještě nikdy nesvěřila. Až poté, co oslavila šedesáté narozeniny a rok po smrti svého tatínka Jiřího se odhodlala prozradit rodinné tajemství. Její vlastní otec ji totiž adoptoval.

Bylo to tak, že se její maminka Blaženka během manželství s lékárníkem Zdeňkem Zettlem, s nímž už měla dceru Zdenu, znovu zamilovala. Láska to byla taková, že hudebníkovi a studentovi strojařiny Jiřímu Vondráčkovi, který byl o sedm let mladší než ona, naprosto podlehla. A narodila se jim dcera, i když byla paní Blaženka stále ještě vdaná.

Dítě tedy bylo v matrice zapsáno jako potomek Zdeňka Zettla. Teprve poté, co bylo manželství Zettlových rozvedeno, malou Helenku její biologický otec úředně adoptoval, aby mohla nést jeho jméno.

Tento příběh a řadu dalších svěřila zpěvačka v biografické knize Každá trampota má svou mez, kterou s ní sepsal spisovatel Petr Macek. "Je to už čtvrtá knížka o mém životě, nechtěla jsem ji psát, ale Petr mě přemluvil," vysvětlila Helena Vondráčková na křtu knihy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám