Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Magazín Vanity Fair dokázal téměř nemožné. Podařilo se mu získat ke společnému projektu jednadvacet nejslavnějších topmodelek v historii. Ty se objeví na titulních stranách speciálního módního vydání už tento měsíc.

Na společné pózování známého amerického měsíčníku s čtyřicetiletou tradicí kývly mimo jiné Cindy Crawford, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Christy Turlington či Stephanie Seymour. Do sestavy se přitom dostaly i dvě naše krajanky – Pavlína Pořízková a Eva Herzigová.

Pro prohlédnutí všech fotografií je třeba listovat doprava.

A právě Eva (51) se během focení pro známé švýcarsko-italské fotografické duo Luigi a Iango odvážila odhodit všechny svršky. Stejnou kuráž však předvedla i Helena Christensen (54), která se v poslední dekádě přemístila spíš za objektiv. Pro magazín šly ovšem s holou kůží na trh nejen ony.

Pro prohlédnutí celé série s Helenou je opět třeba listovat doprava.

Mezi dalšími světoznámými topmodelkami na černobílých snímcích najdete i legendární Iman, Amber Valettu, Shalom Harlow, Carolyn Murphy nebo Millu Jovovich, která se dokázala stejně jako v modelingu proslavit i v Hollywoodu. Další kráskou z obálky je i Carla Bruni, manželka bývalého francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho.

Své zástupkyně zde mají ovšem i modelky, které období největší slávy prožily ještě dřív, jako třeba Twiggy (74), Elisabetta Dessy (65), Pat Cleveland (73), Lauren Hutton (79) nebo Penelope Tree (73).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám