Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princezna z Walesu (42) měla na úterní odpoledne naplánovanou návštěvu textilní továrny AW Hainsworth se sídlem v malém městečku Pudsey v hrabství West Yorkshire, která se zaměřuje na výrobu vlněných látek. Kate se tak částečně po mnoha letech opět vrátila alespoň na chvíli k tomu, co je jí blízké, a to je móda.

Není žádným tajemstvím, že Kate krátce po studiích v roce 2005 pracovala v britském butiku Jigsaw, ale jelikož tou dobou už byla přítelkyní prince Williama, byli jí fotografové každým dnem v patách a mnohdy čekali celé dny před obchodem. Kate se nakonec po dohodě s majitelkou Belle Robinson rozhodla, že v zaměstnání skončí, ale Robinson na ni dodnes ráda vzpomíná a tvrdí, že měla pro módu cit, práce ji bavila, a především byla na všechny moc milá. Povídala si prý se všemi od řidičů dodávek po prodavačky.

Během úterní prohlídky provedl Kate majitel továrny všemi sektory, viděla tak průběh zpracování látek od příze po konečnou fázi připravenou v rolích na další zpracování. Vlněné textilie vyrobené v této továrně mají široký záběr využití od dodávek pro módní domy jako Gucci, přes tkanou plst na klavíry Steinway či červené tuniky, které nosí britští gardisté, až po klienty z královské rodiny. Látka zde vyrobená byla například využita při výrobě svatební vojenské uniformy jejího muže.

Na princeznu před továrnou rovněž čekaly davy lidí, s nimiž se šla Kate pozdravit. Sedmiletá Emily Catto držela obrázek s podobiznou Kate, který jí namalovala, načež se jí princezna zeptala, jaký je její nejoblíbenější koníček, holčička odvětila, že tanec.

„Páni, ráda tancuješ? Moje dcera Charlotte má také moc ráda tanec, miluje balet a step. Pokračuj v tancování,“ odpověděla jí princezna.

Již dříve Kate mluvila o zálibě své dcery v tanci, ta již ve třech letech začala navštěvovat taneční školu v Londýně, kde měla hodiny baletu. Tento koníček ji pojí s její babičkou, zesnulou princeznou Dianou, která rovněž balet zbožňovala a od dětství si přála být profesionální balerínou, ale nakonec byla pro tento druh tance považována za příliš vysokou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám