Hlavní obsah
Článek

Cvrček na fotce pocházel z intelektuální rodiny, vystudoval estetiku a stal se doktorem filosofie. Před třicítkou však pekelně roztočil kola pop music a stal se idolem dívek a žen několika generací. Byl dvakrát ženatý a do hudebního nebe odešel předčasně v pětapadesáti letech. Při potápění na dovolené podlehl nedaleko korsického města Porto-Vecchio před osmi lety infarktu. Už víte?

Hudební kariéra Karla Zicha se začala rozvíjet od roku 1968, kdy se stal členem legendárního Spirituál kvintetu. V roce 1974 odešel majitel zcela nezaměnitelného barytonu na sólovou dráhu, která byla lemovaná pěknou řádnou megahitů. Songy Máš chuť majoránky, Alenka v říši divů, Mosty, Paráda nebo Měla na očích brýle patří dodnes právem do pokladnice české pop music. Vydal patnáct alb a padesát singlů, prodal přes milión desek.

V roce 1977 se seznámil se svou první manželkou Natašou. Manželství jim vydrželo téměř čtvrt století. Za čtyři roky se narodila dcera Adéla, o dalších sedm let později syn Karel. Druhou životní lásku Janu potkal téměř až na sklonku života. V roce 2002 se znovu oženil. „Potkal tu duši, se kterou chtěl dožít až do konce života a přitom zůstal ve velmi dobrém vztahu se svou první ženou,“ vzpomínala Lenka Filipová.

S Janou měli mnoho společných koníčků. Tenis, kola, ale také potápění, které se mu nakonec stalo osudným. „Úplně ho to nadchlo, milovali jsme vodu i potápění, ve vodě byl Karel velmi sebejistý,“ vzpomínala později jeho druhá žena.

Čerstvý pětapadesátník Karel Zich nečekaně zemřel při potápění 13. července 2004. Kolem tragického úmrtí se nejprve šířily fámy. První z verzí byla, že se Karel Zich utopil. Teprve po převozu do Čech nechali nejbližší provést pitvu, která prokázala, že důvodem úmrtí bylo selhání srdce.

Reklama

Další články

Načítám