Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Okolo třinácti set otužilců se v neděli ráno rozhodlo podpořit již jedenáctý ročník akce North East Skinny Dip. Udělat pro to museli jediné – dostavit se na pláž Druridge Bay v hrabství Northumberland a obrnit se odvahou ke koupeli v pořádně ledových vodách Severního moře. A vlastně ještě něco, museli se u toho svléknout donaha.

Odvážlivci tím každoročně kromě zviditelnění otužování, které má blahodárné účinky na lidské zdraví, upozorňují především na téma duševního zdraví. Akce zároveň pomáhá vybrat potřebné finance charitativní organizaci Mind, jež se tímto tématem zaobírá. Problematika duševního zdraví je zároveň jedním ze stěžejních témat, kterým se věnuje i princezna z Walesu Kate.

Mnozí se vyzbrojí i doplňky, jako jsou paruky, havajské květinové věnce okolo krku či jen vlněné čepice, aby jim alespoň hlava zůstala v teple. Mnozí se následně chytnou za ruce a běží vstříc ledové vodě. Focení na mobil je samozřejmě také již nedílnou součástí téměř jakéhokoli dění, a tak má většina účastníků na závěr léta i dost originální vzpomínky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám