Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalá hokejová hvězda Michal Sýkora je ve velkém maléru. Po skončení hokejové kariéry se někdejší obránce NHL dal na podnikání se zlatem, které ale skončilo obrovskými dluhy. Dosahují čtvrt miliardy.

Z dluhů se chtěl Sýkora vymanit tzv. oddlužením, které však soud nyní zamítl, uvedl iSport.cz. Jedním z důvodů takového rozsudku měl být dle soudce Sýkorův „nepoctivý záměr“.

Exhokejista se totiž nechal zaměstnat na pozici IT analytika s čistým měsíčním příjmem 24 770 Kč, jenž ani nedosahuje průměrné mzdy. Medián mezd je nyní 36 816 Kč.

„Že si dlužník s těmito zkušenostmi trhu práce obstará zaměstnání, které se ani nepřibližuje průměrné mzdě, lze jako životní volbu jistě akceptovat. Nikoli však v situaci, kdy je na něm, aby přesvědčil své věřitele, že jeho snaha dostát v maximální možné míře svým závazkům je míněna skutečně upřímně, poctivě a se vší vážností,“ zaznělo u soudu.

Dle slov Sýkory je kvůli tomu, že se do insolvence dostaly jeho společnosti, a posléze i on sám, jeho uplatnění na trhu práce velmi složité. „Plně rozumím tomu, že jsem zklamal své věřitele a ztratil jejich důvěru,“ cituje ho iSport.cz. Prý se spálil u svých obchodních partnerů a dostal se do dluhové spirály. Proti rozsudku se Sýkora odvolal.

Mezi Sýkorovy věřitele patří mj. i hokejista Roman Červenka, jemuž má dlužit přes 25 milionů Kč, dále Jiří Tlustý, Vladimír Růžička nebo Radek Smoleňák. Sýkorova společnost MPM Invest je v insolvenčním řízení od března roku 2021. Od července 2021 je firma v konkurzu.

Související témata:
Michal Sýkora (hokejista)

Reklama

Další články

Načítám