Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Léto snů má za sebou herečka Ivana Jirešová (47). Část sice strávila prací, ale velmi příjemnou. Bude opět s kolegou Martinem Písaříkem (44) průvodkyní cestovatelského pořadu Bedekr. Tentokrát putovali po Španělsku. K tomu si ještě nadělila rodinnou dovolenou v Egyptě.

"Miluju podmořský svět, takže tam tahám celou rodinu, kteří se tam pečou v těch padesáti stupních. Ale musím říct, že to kouzlo šnorchlování objevila i moje maminka, které je přes sedmdesát, a leckdy ji musím tahat z vody, protože už mám strach ze žraloků," vyprávěla nám Ivana.

Pokud jde o Španělsko, chtěli jsme od ní pro vás soukromé tipy na místa, která se jí obzvlášť líbila a nejsou tak turisticky profláknutá. "Měla jsem možnost krátce po sobě vidět jak Malagu, tak Barcelonu, určitě bych doporučila místa, která od nich nejsou daleko a jsou snad ještě krásnější a ne tak komerční," začala s popisováním.

"Hodinu vláčkem od Barcelony je to třeba Girona anebo Segovia. A pak Trujillo, kde se na hradě natáčely Hry o trůny. To je úplně nádherné místo, kde nikdo není, protože to ještě není žádná turistická atrakce. Pro milovníky tohoto seriálu, ale i historie to určitě stojí za to," prozradila.

Svoje tipy má i ohledně španělského jídla. "Dlouho jsem nejedla maso, ale tam jsem ochutnala pravý jamon iberico, což je ta nejlepší sušená šunka. Moc mi chutnala polévka gaspacho, kterou jsem si kupovala v supermarketu, když jsme nestíhali večeřet. A určitě bych doporučila cavu, což je šumivé víno něco mezi proseccem a šampaňským. Ale třeba pečené selátko v Segovii mi moc nechutnalo," vypočítala, než usedla ke speciální večeři složené z pokrmů z mušlí, která se podávala v rámci příprav na Prague Mussels Week.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám