Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V první venkovní výzvě nejlépe uspěl růžový tým pod vedením Joy, takže dění v kuchyni MasterChef může pozorovat z bezpečí balkonu. Na druhý tým čeká náročný úkol, ve kterém budou muset mít opravdu ostré lokty s pravidlem kdo zaváhá, nežere.

„V předchozí venkovní výzvě se předvedli o něco málo horší výkon a své místo v soutěži si tak budete muset zasloužit. A každý sám za sebe. Pro jednoho z vás to bude poslední boj,” uvedl tento díl porotce Jan Punčochář a dodává: „Kuchaři si vzájemně pomáhají, ale současně mezi nimi panuje i rivalita.”

A to si vyzkouší soutěžící na vlastní kůži. Tentokrát mají připravený stůl se stovkou nejrůznějších surovin, které jsou vždy jen po jednom kusu. V první výzvě sedm kuchařů musí ukořistit sedm komponentů a připravit ze všech vybraných surovin lahodné jídlo. Na balkon však postoupí jen dva a ostatní musí bojovat dál. Další úkol je zase o něco těžší a pětice si musí vybrat pět potravin, ze kterých připraví další chod. Poslední výzva je určena už jen třem soutěžícím a mohou si vybrat, kolik chtějí surovin.

A že porota je opravdu přísná, můžete vidět v ukázce, kde si jeden soutěžící vyslechne, že vytvořil jeden z nejhorších talířů v historii MasterChef Česko.

„Vůbec mi ty plněné těstoviny nevyšly tak, jak měly. Tak jsem to aspoň zamásloval a natřel parmazánem. Není to absolutně to, co mělo být,“ řekl Štefan hned z úvodu porotě, která nevěřila svým očím.

“Štefane, co se děje? Tohle patří mezi jeden z nejhorších talířů, které jsme kdy v této soutěži měli,” zeptal se Radek Kašpárek. „Dneska mám asi nějaký zlý den,” odpověděl Štefan.

„Měl jste na to hodinu a tady jsou nakrájená rajčata, sušená rajčata z konzervy a něco, co nemá s těstovinami nic společného,“ podotkl Přemek Forejt.

„Jak dlouho hrajete závodně hokej? 10 let? Teď se asi hodí abyste si šel před třetí třetinou odpočinout do šatny,“ dodal Radek rázně.

Reklama

Další články

Načítám