Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Známý britský komik, moderátor a herec Russell Brand momentálně prožívá velmi vypjaté okamžiky. Několik žen jej totiž obvinilo ze znásilnění, napadení a emocionálního zneužívání z dob jeho největší slávy. Svérázný umělec, jehož si jistě vybaví všichni, kdo viděli komedie Kopačky či Arthur, veškerá obvinění popírá.

Osmačtyřicetiletý Brand, jenž byl v letech 2010 -2012 manželem zpěvačky Katy Perry, je proslulý svým divokým životním stylem, promiskuitou i pobyty za mřížemi. V minulosti rovněž přiznal drogovou, alkoholovou i sexuální závislost. Nic z toho mu zřejmě v současné době, kdy jej obvinily čtyři ženy z výše uvedených přečinů, zrovna nepomůže. Se svými údajnými zkušenostmi s Brandem se svěřily médiím, v současnosti tak aféru společně prověřují The Times, The Sunday Times a Channel 4 v pořadu Dispatches.

První žena tvrdí, že ji Brand znásilnil u zdi jeho domu v Los Angeles. Druhá žena říká, že ji Brand napadl v době, kdy jí bylo šestnáct a ještě chodila na školu. Jemu mělo být jednatřicet. Prožila s ním prý tříměsíční vztah, během nějž ji nazýval dítětem, jednal s ní "emocionálně hrubě" a snažil se ji ovládat. Třetí žena tvrdí, že ji napadl, když s ním pracovala v Los Angeles, a že jí vyhrožoval právními kroky, pokud to někomu řekne. Čtvrtá údajná oběť zase měla být z jeho strany sexuálně napadena a fyzicky a emocionálně týrána.

Russell, jenž je otcem dvou malých dcer, které má se svou druhou ženou Laurou Gallacher, veškerá tvrzení razantně odmítl ve videu sdíleném na YouTube, kde tvrdí, že jeho vztahy byly v dobách jeho promiskuity vždy naprosto konsensuální a transparentní.

Reklama

Další články

Načítám