Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poslední rozloučení s Yvonne Přenosilovou (76) proběhlo podle jejího přání. Rodina, přátelé, ale i široká veřejnost dali zpěvačce sbohem na pražském Novém židovském hřbitově, a to jen nedaleko od bytu, ve kterém poslední roky žila.

Pohřbu se zúčastnili její kamarádi a kolegové, kteří s Yvonne pracovali v Praze, ale i v německém Mnichově. Dorazil také její syn Maximilian von Schuckmann, který by měl dokonce pronést řeč v hebrejštině. Ze známých osobností se loučil Milan Drobný, Václav Neckář, Monika Absolonová, Aleš Cibulka, Saskia Burešová, Petr Janda, Pavlína Filipovská a mnoho dalších.

Yvonne Přenosilová do pěveckého nebe odešla v pondělí 11. září ve vinohradské nemocnici po celkovém selhání organismu. Zpěvačka v posledních letech trpěla vleklými zdravotními problémy, trápil ji zánět sedacího nervu, před rokem a půl jí navíc lékaři našli nález na plicích. Zpěvačka byla členkou židovské obce, smuteční obřad tak vedl vrchní zemský rabín Karol Sidon.

Zpěvačka spočinula na místě, které si předem vybrala. Hvězda šedesátých let byla pohřbena na Novém židovském hřbitově v blízkosti spisovatelů Oty Pavla, Franze Kafky nebo Arnošta Lustiga.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám