Hlavní obsah
Článek

Moderátorka Lejla Abbasová (44) bude jednou ze známých osobností, které aktivně podpoří pražský pochod gayů a lesbiček. Moderátorka se konkrétně na termín 18. srpna velmi těší, prvního ročníku minulý rok se totiž zúčastnit nemohla.

„Loni jsem chyběla, neboť se akce konala v době, kdy jsem byla na své pravidelné návštěvě Afriky," říká Abbasová, která svou nepřítomnost vynahradila tím, že sama domluvila vystoupení umělců na koncertu z řad svých známých.

Jelikož ale čokoládová kráska bude letos moderovat také koncert na Střeleckém ostrově, který má být vyvrcholením celého dne, není si ještě jistá, jestli bude absolvovat celou trasu z Václavského náměstí k řece Vltavě.

„U mě to bude otázka logistická. Doufám, že mi organizátoři dovolí, abych se nemusela účastnit veškerých přípravných prací před koncertem, a budu moct jít v průvodu" říká Lejla. Dá se očekávat, že průvodu gayů a lesbiček se zúčastní i syn David Kocáb. Lejla má totiž svého půlročního chlapečka prakticky neustále při sobě. „Když utáhnu kočárek, tak se účastní. On je se mnou prakticky všude. Když se to opravdu nehodí, tak ho hlídá maminka. Kojím ho po třech hodinách, takže malej musí být se mnou," říká.

Na tiskové konferenci Prague Pride 2012 jsme se dozvěděli, že by Lejla příští rok ráda odjela do Afriky už se svým dítětem. Obvykle měsíc trvající pobyt zkrátí ale na polovinu. „Dělám všechno pro to, aby celý pobyt byl maximálně bezpečný. Hraje mi do karet, že znám prostředí, a tak můžu přizpůsobit podmínky k cestě s dítětem," říká.

Druhý ročník Prague Pride je koncipován jako kulturní festival a v termínech od 13. do 19. srpna nabídne workshopy, debaty, divadelní a filmová představení, koncerty a také jedinečné party. Nejviditelnější akcí bude pak průvod centrem Prahy a následný koncert, kde vystoupí mimo jiné skupina Toxique nebo Dara Rolins (51).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám