Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Celé Spojené království si v pátek připomíná rok od úmrtí královny Alžběty II., která odešla na věčnost ve skotském panství Balmoral loni v tento den ve věku 96 let. K uctění její památky se v Katedrále svatého Davida v Pembrokeshire koná bohoslužba, kam přišli vzdát hold královně mimo jiné i princ William (41) a jeho choť Kate (42).

Princezna zvolila k této příležitosti kabát z teplého materiálu sladěný s kloboukem v odstínu magenta, který se mimo jiné stal barvou letošního roku. Teploty přitom na místě dosahují až k tropické třicítce.

Na princezně ale ani tentokrát nebylo znát nepohodlí a rozdávala úsměvy všudypřítomným příznivcům královské rodiny, kteří se rovněž přišli se zesnulou královnou symbolicky rozloučit. Ve vedrech přitom čekali před katedrálou mnohdy už od brzkého rána.

Princeznu ale lidé na internetu kvůli volbě jejího modelu zahrnuli jak obdivnými, tak poněkud soucitnými komentáři. „Chudák Kate, musí se v tom péct,“ píše jeden ze čtenářů článku na Daily Mailu. „Princezně z Walesu v tom kabátě a klobouku musí být hrozné vedro. Ale i tak vypadá dobře,“ míní další.

Jiní čtenáři se ovšem pozastavují i nad její štíhlostí: „Když má váš pas stejné míry jako vaše hlava, něco je špatně. Nakonec se vydá stejnou cestou jako její tchyně,“ čímž dotyčný narážel na potíže s příjmem potravy u princezny Diany.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám