Hlavní obsah
Článek

Slunovrat přináší do Švédska dny, kdy se nebe téměř nesetmí. A nadbytek slunečního záření v lidech vyvolává touhu po sexuálním ukájení. Statistiky potvrzují, že v tomto období přibývá nechtěných těhotenství a pohlavně přenosných chorob, neboť lidé se více než v jinou část roku nechají zlákat riskantním sexem. Prevencí nechtěných těhotenství a pohlavně přenosných chorob mohou být kondomy. A jejich používání má mezi mladými Švédy propagovat nová aplikace na Facebooku známá jako Provligget neboli Testovací soulož.

Uživatelům umožňuje virtuálně si zkusit sex s kamarády, přičemž je sestavena tak, aby propagovala používání kondomů. Vývoj aplikace podpořil Švédský institut pro kontrolu přenosných chorob a Národní výbor pro koordinaci prevence HIV.

„S letními svůdně dlouhými nocemi, kratičkou tmou a jasnými dny roste také příležitost pro krátké románky. Možná pod širým nebem, možná v posteli, jak je zvykem. Kdekoli, kdykoli a s kýmkoli chceme každému připomenout, aby užíval kondomy. Švédsko je totiž jednou z nejhorších zemí světa s ohledem na užívání kondomů a to je trend, který stojí za to zvrátit,“ píše server Knull De Luxe, jenž kampaň vytvořil.

Aplikace Provligget je dostupná online a podporuje ji také Facebook, s její pomocí se mohou lidé spojit s kamarády a vyzkoušet si virtuální sex.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám