Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nad nejnovějším filmem režiséra Tomáše Mašína převzal záštitu zpěvák Václav Neckář (80). Není to náhoda. Tématem snímku Němá tajemství je totiž afázie. Ztráta nebo porucha řeči, která vzniká při ložiskovém poškození mozku.

S tím měl zpěvák problém po mrtvici, kterou prodělal. Musel se pak za pomoci blízkých naučit znovu mluvit i chodit. A i když už je relativně v pořádku, stále ho do společnosti a také na koncerty doprovází bratr Jan.

Na pódiu ovšem řádí jako zamlada, dokonce si i zatančí, jak mohli vidět například před týdnem diváci festivalu Soundtrack Poděbrady. Vypadá to, že po pádu, kdy musel nějaký čas strávit v rehabilitačním ústavu, se dal znovu do kupy. "V pátek jedu zase do Uherského Hradiště a v říjnu budeme zase hrát," vypočítal by Václav Neckář všechny termíny koncertů snad do konce roku.

"Vašek si pamatuje všechny ty termíny, já bych to zkrátil. Prostě děláme, co můžeme," doplnil jeho bratr Jan. "Snažíme se," dodal Václav s tím, že samozřejmě doma trochu cvičí a na pódiu se prý rozskáče podle situace. "Písně, které zpívá už dlouho, opravdu zná. Akorát ty texty si musí ohlídat," uzavřel Jan Neckář.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám