Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve čtvrtek v argentinském Buenos Aires zemřela v pouhých 43 letech na selhání ledvin půvabná herečka a zpěvačka Silvina Luna. Umělkyně bojovala s vleklými zdravotními komplikacemi po operaci hýždí, kterou podstoupila v roce 2011.

Podle hereččina právníka podlehla Luna na onemocnění ledvin po nevydařeném pozvednutí pozadí, které prováděl chirurg Aníbal Lotocki. Ten by měl mít údajně na svědomí i úmrtí moderátora a módního experta Mariana Capraroly, který podlehl následkům obdobné operace od Lotockiho před dvěma týdny.

Lékař vstříkl herečce do pozadí kapalinu obsahující polymethylmethakrylát, který je v Argentině k těmto účelům zakázaný. Průhledná látka na bázi plastu je u nás dobře známá jako plexisklo.

Herečka, u níž se následkem operace vyvinulo autoimunitní nemocnění, byla 79 dní hospitalizována v nemocnici Hospital Italiano, kde se léčila z následků vleklých potíží s ledvinami pomocí dialýzy. Rovněž byla čekatelkou na novou ledvinu. Její stav se ovšem náhle zhoršil ve středu, kdy v jejím těle lékaři objevili bakterii. Podle místních zpravodajských zdrojů byl její stav natolik vážný, že její bratr Ezequiel Luna dal ve čtvrtek odpoledne lékařům souhlas k odpojení sestry od ventilátoru.

Lotocki byl loni v únoru shledán vinným ze zanedbání povinné péče. Kromě Luny jej zažalovaly další tři ženy. Odsouzen byl na čtyři roky ve vězení, ale kvůli přezkoumávání trestu je stále na svobodě. Soud mu pouze zakázal na pět let vykonávat lékařskou praxi.

Reklama

Další články

Načítám